اموزش کار با کنترلر رادونیکس Radonix Controller pro
اموزش کار با کنترلر رادونیکس Radonix
دستگاه سی ان سی جزو ماشین های کنترل عددی به حساب می اید ک قابلیت کنترل دارند و توسط نرم افزار ها و سخت افزار هایی ک مناسب برا این کار طراحی و پیاده سازی شده اند کنترل می شوند .
در این مقاله گریزی داریم به معرفی کنترلر رادونیکس
ویژگی ها ی کنترلر رادونیکس
- نرخ خروجی تا 500000 پالس بر ثانیه
- کنترل شش محور همزمان
- 32 ورودی و 32 خروجی دیجیتال
- 2 خروجی آنالوگ و PWM
- دارای ساعت داخلی،24 قفل زماندار
- قابلیت نصب ریموت بی سیم، و هندویل
- در دو مدل 2، 4 و 6 محور
- پورت LAN تا فاصله 40 متر از کامپیوتر
آموزش کار با کنترلر رادونیکس
برای کمک به درک ساده تر متن، چند واژه پر کاربرد در راهنما که ممکن است نیاز به توضیح داشته باشنند در زینر بنه اختصار شرح داده شده اند.
اینترفیس: به رابط اصلی برنامه با کاربر گفته می شود که در واقع هر آن چیزی از برنامه رادونیکس کم پنرو اسنت کنه کاربر روی کامپیوتر مشاهده می کند و از طریق آن با کنترلر ارتباط برقرار می کند.
متغیر: تمامی آنچه به صورت اعداد و رشته ای از حروف در اختیار کاربر قرار دارد تا از طریق آنهنا تییینرات در نمنای رابط کاربری، در حرکت و در عکس العمل مجموعه ایجاد شود را متییر می نامیم.
فانکشن: به برنامه هایی گفته می شود که کنترلر و یا کاربر به واسطه آنها فرمان و دستورالعمل های مشخصی اجرا می کنند، و در واقع ارتباط بین کنترلر و کاربر را ممکن می سازد.
پارامتر: به متییر های داخلی کنترلر و یا اینتر فیس که کاربر بواسطه آنها قادر به ایجاد تیییرات در روند اجرای برنامنه و یا تیییرات در حرکت مجموعه است، گفته می شود.
پورت: به مجموعه ورودی ها و خروجی های کنترلر گفته می شود.
تب: تب ها ابزاری برای دسته بندی و جدا سازی بخش های مختلف اینترفیس می باشند که مانع از شلو غی و ازدحام ابزار های روی صفحه اینترفیس می شوند.
المان: به تک تک ابزار نمایشی بکار رفته در اینترفیس المان گفته می شنود. در واقع کاربر از طریق اینتنرفیس و به واسطه این المان ها با توابع و پارامتر ارتباط بر قرار میکند.
تمامی متغیرهای کنترلر اعم از اطلاعات مربوط به اینترفیس، تنظیمات حرکت دستگاه، روابط مابین نرم افزار و سخت افزار و بطور کلی هرآنچه به عنوان متغیر مجموعه می باشد در قالب یک نمودار درختی در قسمتی از رجیستر سیسنتم عامنل ذخیره می شود و از طریق پنجره تنظیمات در اختیار کاربر قرار دارد. این متییر ها بر حسب کاربرد آنها و ینا ننود دسنتگاه، در شاخه های مشخصی قرار دارند که دارای نا گذاری متناسب بوده و کاربر برحسب کاربرد آن می تواند در شناخه ای مشنخ آن را بیابد.
شاخه های اصلی ، در این متن به طور مختصر توضیحاتی از کاربرد و محدوده این متغیر ها ارائه شده و برای تفکیک بهتر با نواری طوسی رنگ و متن زیر خط دار، آدرس ها نیز بصورت متن زیرخط دار و متغیر ها بدون زیرخط نمای داده شده اند. واژه هایی که بین دو کروشه قرار دارند در واقع معادل مفهومی چیزی هستند که می بایست آنجا قرار گیرد و معرف خود آن واژه نمی باشند. مانند: 9 تا 1 عددی بین تا 01 عددی بین [nn] 999 تا 001 عددی بین [nnn] عددی صحیح [N]
واژه های مابین دو آکولاد معادل مفهومی مقدار و یا محدوده ایست که باید به متغیرهای برنامه داده شود.مقداری خارج از این مقادیر و یا محدوده ها ممکن است باعث ایجاد خطا در برنامه شود. مقدار متغییر های تعریف شده در یک شاخه به صورت وراثتی به زیر شاخه های آن سرایت می کند بنابر این در صورت خالی بودن مقدار متییر خاصی در زیر شاخه و در صورت وجود آن در شاخه، مقدار این متغییر از مقدار متغییر شاخه به ارث برده می شود. به عنوان مثال فونت اجزای نمایشی برنامه از فونت شاخه والدین این اجزا به ارث برده می شود. از قاعده وراثت پیروی نمی کند.
1- همانگونه که از نام این گزینه بر می اید ، نمایشگر آنلاین یا افلاین بودن دستگاه سی ان سی شما می باشد . به عبارتی بعد از نصب صحیح نرم افزار وقتی شما دستگاه و نرم افزار رادونیکس موجود بر روی سیستم کامپیوتری خود را باز کنید چراغ موجود در کنار گزینه ی Online به صورت سبز در می آید .
2- نمایشگر فعال و یا غیر فعال بودن محور ایکس می باشد
3 – نمایشگر فعال یا غیر فعال بودن محور وای می باشد
4 – نمایشگر فعال یا غیر فعال بودن محور Z می باشد
7- نمایی از شکل کلی طرحی که در نرم افزار هایی نظیر ارتکم طراحی و جی کد گیری شده است در این بخش قابل مشاهده می باشد . و کاربر در طول کار قادر به تماشا مسیر ماشین روی بر روی طرح مذکور خواهد بود.
8- ابزار کنترلر اندازه ی طرح نمایش داده شده در بخش 7 می باشد و طرح شما را با اندازه ای کوچکتر نمایش می دهد
9-ابزار کنترلر اندازه ی طرح نمایش داده شده در بخش 7 می باشد و طرح شما را با اندازه ای بزرگتر نمایش می دهد
10- طرح را به اندازه ی بسیار بالایی کوچک می کند
11- طرح داده شده در بخش 7 را از نماهای مختلف نمایش می دهد
12- ابزار کنترل دور اسپیندل می باشد
13- دکمه ی روشن یا خاموش کردن اسپیندل می باشد
14- ابزار کنترل فید یا به عبارتی کنترل شتاب کار می باشد
15- دکمه ی شروع عملیات منبت کاری و حکاکی
16- دکمه ی ایست موضعی دستگاه سی ان سی چوب
17- دکمه ی ایست کامل دستگاه سی ان سی چوب
18- اسکرول بار برای حرکت بر روی جی کد های نوشته شده
20- تب عملیات
21- نمایش نام فایل باز شده به همراه تخمین زمان حکاکی
22- باز کردن فایل جی کد
23-نمایش اطلاعات فایل طراحی شده
در ادامه مقالات به اموزش کاربردی تری از کنترلر رادونیکس خواهیم پرداخت