پرس وکیوم آسانسوری با جک هیدرولیک+ مزایا نسبت به پنوماتیک

پرس وکیوم آسانسوری با جک هیدرولیک از بروز ترین دستگاه های تولید شده ی در حال حاضر بازار به حساب می آید . در این محصول با بالا بردن کیفیت کار خروجی سعی بر این شده است تا کارایی و قابلیت های دستگاه بهبود پیدا کنند

پرس وکیوم آسانسوری مدتی است که به عنوان دستگاه پرس وکیوم ممبران مورد علاقه ی صنف نجاری به دلیل کاربردی و کم جا بودن قرار گرفته است . این دستگاه ورژن کلاسینک دستگاه های وکیوم ممبران موجود در بازار می باشد .

در این مقاله قسد داریم انواع دستگاه های پرس وکیوم ممبران آسانسوری تولید شده در بازار را تفکیک کرده و به بررسی مزایا و معایب این گره از وکیوم ها بپردازیم .

انواع دستگاه های پرس وکیوم آسانسوری در بازار ایران

دستگاه های وکیوم و پرس وکیوم ممبران موجود در بازار ایران از جهات مختلف تقسیم بندی میشوند . این تقسیم بندی شامل تعداد میز ها ، نوع حرکت کوره ، طریقه ی حرکت کوره ، کاربرد های مختلف و … را شامل میشوند . در یک تقسیم بندی دستگاه های پرس وکیوم تک سینی اسانسوری به دو دسته ی دستگاه های وکیوم تک سینی آسانسوری با جک پنوماتیک و دستگاه های وکیوم تک سینی آسانسوری با جک هیدرولیک تقسیم بندی میشوند .

دستگاه پرس وکیوم تک سینی  آسانسوری با جک پنوماتیک (بادی)

جک پنوماتیک چیست

جک پنوماتیک به وسیله نیروی باد عمل کرده و بصورت طولی حرکت و در فشار و اقطار مختلف تولید می گردد. جک پنوماتیک شامل بدنه یا پوسته ، پیستون ، پکینگ و اتصالات مربوطه می باشد ، که با توجه به نوع نصب و کاربری قابل انتخاب می باشد . جک های پنوماتیک در انواع مگنت دار و بدون مگنت می باشد.

از جک پنوماتیک در دستگاه های پرس وکیوم آسانسوری برای کنترل حرکت کوره استفاده میشود . به این صورت که در 4 گوشه ی دستگاه پرس وکیوم تک سینی اسانسوری 4 عدد جک پنوماتیک تعبیه میشود و وظیفه ی حرکت کوره ی دستگاه وکیوم به این جک ها سپرده میشود .

علاوه بر این ، جک پنوماتیک در خود کار سازی حرکت فریم در دستگاه های پرس وکیوم ممبران اعم از پرس وکیوم دوسینی ، 3 سینی یا تک سینی کاربرد عمده دارد .

دستگاه پرس وکیوم آسانسوری با جک هیدرولیک ( روغنی)

جک هیدرولیک چیست

جک هیدرولیک وسیله‌ای است که در آن نیرویی بر روغن موجود در یک استوانه کوچک وارد می‌شود. این نیرو سبب می‌شود که روغن غیر قابل تراکم به استوانه بزرگ منتقل شود. روغن به پیستون استوانه بزرگ فشار می‌آورد و باعث بلند شدن بار روی استوانه (مثلا ماشین) می‌شود. مکانیزم کار ماشینهای جرثقیل ، و غیره نیز چنین می‌باشد که در عین سادگی ، کار مفید زیادی با بازده بالا انجام می‌دهد.

در ساختمان جک هیدرولیک از این واقعیت استفاده می‌شود که روغن تقریبا تراکم ناپذیر است و نیروی وارد بر خود را منتقل می‌کند. فشار وارد بر پیستون کوچک عینا به پیستون بزرگ منتقل می‌شود و آنرا به طرف بالا می‌راند.

مقایسه وکیوم اسانسوری باجک پنوماتیک و هیدرولیک

سیستم های انرژی سیال هیدرولیک و پنوماتیک در دو بخش دسته بندی می شوند :

در هیدرولیک از یک مایع که معمولا روغن های بر پایه ی نفت خام است برای انتقال انرژی استفاده می شود.

در پنوماتیک سیال مورد استفاده یک گاز می باشد، تفاوت اصلی بین هوا و روغن این است که هوا قابل تراکم است. هر یک از این ویژگی ها مزایا و معایبی دارند که باید با توجه به نیاز های سیستم از آن ها استفاده کرد.

اجزای تشکیل دهنده سیستم های هیدرولیکی :

– مخزن : جهت نگهداری سیال
– پمپ : جهت به جریان انداختن سیال در سیستم که توسط الکترو موتور یا موتور های احتراق داخلی به کار انداخته می شوند.
– شیرها : برای کنترل فشار ، جریان و جهت حرکت سیال
– عملگرها : جهت تبدیل انرژی سیال تحت فشار به نیروی مکانیکی مولد کار (سیلندرهای هیدرولیک برای ایجاد حرکت خطی و موتور های هیدرولیک برای ایجاد حرکت دورانی).

سیستم هیدرولیک

موارد کاربرد هیدرولیک :

۱- هنگامی که قدرت زیادی مورد استفاده باشد.

۲- هنگامی که حرکت اهسته و یکنواخت مورد نیاز باشد.

۳- هنگامی که دقت حرکت عملگر ها زیاد باشد.

اجزای تشکیل دهنده سیستم های پنوماتیکی : 

 

سیستم پنوماتیک

– کمپرسور
– خنک کننده و خشک کننده هوای تحت فشار
– مخزن ذخیره هوای تحت فشار
– شیرهای کنترل
– عملگرها

موارد کاربرد پنوماتیک :

۱- هنگامی که نیروی زیادی مورد نیاز نباشد.

۲- هنگامی که دقت حرکتی بالای مورد نیاز نباشد.

۳- هنگامی که نیاز باشد تا عملگر ها عکس العمل سریعی داشته باشند.

 

چرا باید پرس وکیوم تک سینی آسانسوری با جک هیدرولیک بخریم

در این مقاله به مزیت ها و کاربرد ها و معایب انواع جک های بادی و روغنی پرداختیم اما به راستی چرا باید پرس وکیومی که ما قصد خرید آن را داریم مزین به جک روغنی باشد !؟

  • استاندارد ایمنی :: همانگونه که در بخش کاربرد های جک های پنوماتیک امده است  این نوع جک ها مناسب برای کارهای سبک با وزن کم می باشد ، برای مثال جک پنوماتیک برای کنترل حرکت فریم دستگاه وکیوم به دلیل سبک ، کاربردی و اقتصادی بودن بسیار مناسب است اما برای حرکت کوره بسیار غیر استاندارد و غیر مناسب . دلیل اصلی این امر این است به هردلیلی اگر جک پنوماتیک باد خالی کند کوره سقوط میکند و این سقوط به تجربه باعث خسارت های جانی و مالی فراوانی میگردد.
  • دو وضعیتی بودن جک های بادی :: این مهم نیز یکی از موارد پر اهمیت در خرید دستگاه پرس وکیوم می باشد که در مقاله ای جدا به بررسی آن خواهیم پرداخت

 

یک پاسخ به “پرس وکیوم آسانسوری با جک هیدرولیک+ مزایا نسبت به پنوماتیک”